Kutha Pemalang, ing taun 60-an wonten dhaharan
Grombyang, ingkang namanipun Nasi Grombyang, Grombyang menika dados dhaharan
khas ing kutha pemalang. Bahan dasaripun daging lembu, klapa ingkang sampun
dipunparut, tauco, godhong salam, serai lan rempah ingkang sampun dipunulek
ngantos alus. Grombyang menika mujudaken dhaharan ingkang dipunremeni
masyarakat, grombyang menika mboten kawon kaliyan rawon, ananging saking
raosipun benten. Grombyang sakelangkung miraos, bumbu rempahipun sakelangkung
kraos gurih tansaya miraos menawi dipunparingi kecap. Grombyang menika kulina
dipunladekaken kaliyan sekul, sate lembu lan diparingi bawang goreng supados
sakelangkung sedep.
Ing kutha Pemalang, wonten satunggaling tiyang
sadeyan grombyang kondhang, naminipun Bp. H. Warso ingkang saben dinten ndamel
grombyang. Warungipun bp. H. Warso kulina bikak tabuh 8 enjing ngantos 9 ndalu.
Panggenanipun menawi saking alun-alun Pemalang menika nglewati masjid agung
pemalang lan mlebet ing margi RE Martadinata ngajengipun panggenan praktek
dokter persalinan.
Ing warungipun bp. H. Warso menika dipunbiyantu 5
tenaga karya, saben dinten saged nelasaken 4 kg dhaging lembu. Reginipun
grombyang khas Pemalang menika Rp 13.000,00 samangkok. Para warga Pemalang
kapengin grombyang menika saged dados dhaharan ingkang saged dipunremeni lan
kondhang kaliyan masyarakat sanesipun pemalang lan supados grombyang saged
dados dhaharan kangge ciri khas kutha pemalang sanesipun kamir.
0 komentar:
Posting Komentar